^Powrót na górę
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Grzyby medyczne w kuchni

 

chiaDeser z nasion chia i Ganodermy/Cordicepsu

Składniki:

2 łyżki nasion chia

1/2 szklanki mleka

1/2 łyżeczki Ganodermy/Cordicepsu

owoce

 

Suche składniki zalać mlekiem i odstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować dowolnymi owocami, polać sropem lub musem owocowym - papaja, maliny, kiwi...

 

 

pudPudding jabłkowy

Składniki:

1 łyżka żelatyny

1000 ml gorącej wody

50 gramów cukru

200 ml soku jabłkowego DXN

250 ml mleka

8 kostek lodu 

Świeże plasterki jabłka (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:  Dodaj żelatynę i cukier do gorącej wody i mieszaj do rozpuszczenia, a następnie odstaw. W dużej misce wymieszaj sok jabłkowy DXN, mleko i kostki lodu. Wlej mieszaninę żelatyny do mieszanki, wymieszaj aż lód się rozpuści. Wlej mieszaninę do formy, wstaw do lodówki do stężenia. Udekoruj pudding plasterkami jabłka i podawaj schłodzony.

 

1826 2 440x300Kogel mogel

 Żółtko

Ganocelium (GL) 1g

ocet vinaigrette DXN - 3 krople

miód

Cocozhi, sproszkowane owoce jujube DXN

 

 

 

 

 

kawaKawa ZhiMocha z migdałami

Składniki: 

1/3 filiżanki zaparzonej ZhiMocha

1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego

1/2 filiżanki prażonych migdałów posiekanych

 

Sposób przygotowania: Włożyć wszystkie składniki oprócz posiekanych migdałów do blendera. Dodać ekstrakt z migdałów i miksować jeszcze przez 10 sekund. Na koniec dodać posiekane migdały.

 

 

 

 

 

 

 

 

kanKanapka z tuńczykiem z octem DXN Vinaigrette

Składniki:

4 łyżki - DXN Vinaigrette

1 puszka tuńczyka

1 mała posiekana cebula

2 plasterki pomidora

1 główka sałaty

4 kromki przetostowanego pieczywa

Sposób przygotowania: Wymieszaj DXN Vinaigrette z tuńczykiem. Włóż tuńczyka między dwie kromki białego chleba. Dodaj cebulę, plasterki pomidora i sałatę. Pokrój i podawaj według uznania.

 

rosSyrop DXN Vinaigrette i Roselle

Składniki:

2 łyżki DXN Vinaigrette

3 łyżki DXN Roselle Juice

250 ml wody Kostki lodu (opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania: Dodać DXN Vinaigrette i Roselle Juice do 250 ml wody i dobrze wymieszać. Dodaj kostki lodu do soku i podawaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ponczOwocowy poncz z Cordypine

Składniki:

5 łyżek DXN Vinaigrette

5 łyżek DXN Cordypine

1 średniej wielkości dowolny owoc (pokrojony w kostkę)

½ ogórka (pokrojonego w kostkę)

Cukier (według smaku)

 

Sposób przygotowania:Wymieszać DXN Vinaigrette i Cordypine w dużej misce do ponczu. Dodaj cukier zgodnie ze swoim upodobaniem. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści..Dodaj owoce, kostki ogórka i dobrze wymieszaj. I podawaj.

 

ciasCiasto z DXN Lingzhi Coffee 3-In-1

Składniki:

2 saszetki DXN Lingzhi Coffee 3-in-1

¾ szklanki gorącej wody

1 ¾ szklanki mąki pszennej

½ szklanki cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki soli

½ szklanki oleju roślinnego

6 żółtek

1 łyżka kwaśnej śmietany

56 g gorzkiej, startej czekolady

Rozpuścić DXN Lingzhi Coffee w gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia. Do miski wspypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wymieszać. Zrobić dołek w środku, dodać olej, żółtka, esencję waniliową i schłodzoną kawę. Wymieszać dokładnie drewnianą łyżką na gładką masę. Utrzeć jajka ze śmietaną. Wymieszać składniki, dodać startą czekoladę. Piec w temp. 180st.C ok. 60 - 70 minut.

 

sernSernik z DXN Lingzhi Coffee 3-in-1

Składniki:

Spód:

200g herbatników - pokruszonych

60g roztopionego masła

Wierzch:

500g kremowego sera, w temperaturze pokojowej

80g cukru pudru

sok z 1 cytryny

3 saszetki DXN Lingzhi Coffee 3-in-1

3 łyżki żelatyny

 

 

 

 

galGalaretka z DXN ZhiCafe

Składniki:

2 szklanki wody

1/4 szklanki cukru

1/3 szklanki wody

4 łyżki żelatyny

2 saszetki ZhiCafe

 

Zalać DXN ZhiCafe wodą, dodać cukier i zagotować. Odstawić do wystudzenia. Rozpuścić żelatynę w ½ szklanki gorącej kawy. Następnie dodać do pozostałej części kawy i schłodzić w lodówce 1-2 godziny.

 

 

 

 

 

bułBułeczki z kremem z DXN Black Coffee

Składniki:

Ciasto na bułki:

4 szklanki mąki

50g solonego masła

1/3 szklanki cukru pudru

2 łyżeczki suchych drożdży

1 szklanka ciepłej wody

1/2 szklanki ciepłego pełnego mleka

1/2 łyżeczki soli (rozpuszczonej w mleku)

1 utarte żółtko 1

łyżeczka zimnej wody

Krem

1/3 szklanki wody

1/2 szklanki cukru

4 saszetki czarnej kawy DXN

100g masła

1 łyżeczka esencji waniliowej

sól

Napełnić bułeczki kremem po wystudzeniu.

ciacho

Ciasto maślane z DXN Vita Café

Składniki:

300g masła

100g cukru trzcinowego

1 łyżeczka esencji waniliowej

2 saszetki DXN Vita Café

5 jajek

300g mąki

2 łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Spód i boki 22cm formy do ciasta wyłóż papierem do pieczenia.  Rozgrzej piekarnik do 170 ° C. Zmiksuj masło, cukier i esencję waniliową na lekką i puszystą masę. Dodaj jajka i dobrze ubij. Równomiernie wymieszać z mąką i sodą. Wlej mieszaninę do przygotowanej formy i zrób niewielkie zagłębienie na środku ciasta. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1,5 godziny lub do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru.

 

tart

Tarta serowa z DXN Zhi Mocha

Ciasto kruche:

125 g masła

½ łyżeczki soli

1 żółtko

2 łyżki zimnej wody

250 g mąki pszennej

Masa serowa:

250 g serka śmietankowego

80 g masła

50 g cukru trzcinowego

3 jajka

80 ml mleka

40 g mąki kukurydzianej 

120g śmietany

2 saszetki Zhi Mocha

 

Sposób przygotowania: Dodać starte masło do mąki i wymieszać. Dodać cukier i sól. Dodaj zimną wodę i żółtko i delikatnie wymieszaj, aby uzyskać cienkie i gładkie ciasto. Zawiń ciasto w folię i wstaw do lodówki na 30 minut. Wyłóż spód formy ciastem. Piec w temperaturze 180 ° C przez 8 minut W tym czasie utrzyj ser, masło i cukier na lekką konsystencję. Następnie dodaj jajka, mleko, DXN Zhi Mocha i mąkę kukurydzianą. Dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj. Przełóż masę do foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez 25 minut. Po ostudzeniu wstaw tartę do lodówki. Podawać tartę schłodzoną.

zeber

 

Duszone żeberka z Ganoderma lucidum i Lion's Mane

 

Tonik na wiosnę, który chroni wątrobę i żołądek

Składniki:

8 gram Ganoderma lucidum (zarodniki i całe grzyby),

20 gram Lion's Mane (całe grzyby),

200 gramów żeberek

3 plasterki imbiru

 

Oczyścić i namoczyć grzyby, pokroić żeberka w kostkę,zalać wodą, gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, pod koniec gotowania doprawić i wrzucić proszek z zarodników do zupy. Zupa reguluje i wzmacnia śledzionę i żołądek. Nadaje się do łagodzenia objawów zastoju qi wątroby, problemów żołądkowo-jelitowych i przygnębienia. Nie nadaje się dla osób z częstym oddawaniem moczu i nokturią.

 

OIP 2Owsianka z Ganodermą

 

Składniki:

Płatki owsiane

Mleko

Rodzynki

Owoce goji

Orzechy

Owoce - jabłka, banany, maliny...

Miód do smaku

Ganodermą

 

 

 

des

  Deser z płatkami owsianymi

 

1/2 szklanki płatków owsianych

1 puszka mleka kokosowego

2 łyżki kakao

1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego

1 łyżka nasion chia

2 łyżki wiórków kokosowych

1 miarka Cordicepsu/ Ganocelium DXN

Rozdrobnione kawałki gorzkiej czekolady

Posiekane migdały

2 łyżki syropu klonowego/miodu

 

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymoieszać. Odstawić do lodówki na ok. 3 godziny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krKrem jajeczny z grzybnią Ganoderma lucidum jest aromatyczny, gładki i odżywia skórę.

Składniki:

2 gramy grzybni Ganoderma lucidum,

2 jajka

250 ml mleka

sól

Ubić pianę, dodać żółtka i mleko, wymieszać i gotować na parze w kąpieli wodnej. Następnie dodaj zarodniki. To przysmak zarówno dla starszych, jak i dla młodych.

truSexi trufle z Cordicepsem DXN

Składniki:

1/2 szklanki mleka kokosowego

1 miarka Cordycepsu DXN

1 saszetka DXN Black Coffee

1/4 łyżeczki pieprzu cayenne

300g słodko-gorzkiej lub półsłodkiej czekolady

1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)

sól

1/4 szklanki surowego kakao w proszku

1/4 szklanki nasion konopnych

Podgrzać mleko kokosowe. Zdjąć z ognia. Dodaj cayenne, cordyceps i odrobinę soli. Po wymieszaniu dodaj syrop klonowy i startą czekoladę, nasina konopne oraz kolejną szczyptę soli. Mieszać, aż mieszanina będzie gładka, a następnie wstaw do lodówki na 1 godzinę do lekkiego stwardnienia. Następnie wymieszaj w naczyniu kakao i szczyptę soli. Uformowane kule wrzuć do miski z kakao i wymieszaj. Można przechowywać w lodówce do czterech dni.

MYCOVEGGIE

 DXN Myco Veggie:

1.1 miarka DXN Myco Veggie na szklankę zimnej lub ciepłej wody co najmniej 30 min przed posiłkiem.

2.1 miarka DXN Myco Veggie na szklankę soku, np. DXN kiwi juice, DXN Morinzhi lub DXN Cordipine. Można również użyć innego ulubionego naturalnego soku.

3.Można dodać do DXN Cocozhi lub ulubionych płatków zbożowych.

4.Można dodać do zielonej sałaty.

5.Można dodać do jogurtu albo do sałatki z ogórka i czosnku.

6.Można łączyć z DXN Reishi Powder, DXN Morinzhi lub DXN Morinzyme, zalać szklanką wody i pić rano lub pół godziny przed posiłkiem.

7.Można dodawać do zup.

8.Można dodać sok z cytryny, czosnek, oliwę z oliwek, nieco DXN Morinzhi i soli aby uzyskać w ten sposób dressing do sałatek.

9.Można połączyć z mlekiem, płatkami zbożowymi, kukurydzianymi czy otrębami.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejestrując się bezpłatnie w sklepie DXN https://www.dxn2u.eu/pws/820296953 zyskujesz dostęp do najwyższej jakości produktów w cenach hurtowych. Instrukcja rejestracji w systemie DXN: https://youtu.be/B-_ya6eQdt8

Korzystasz również z systemu rabatów, dzięki którym możesz wspomagać  zdrowie swoje i swojej rodziny płacąc za produkty mniej.

Zobacz webinar Owoce Jujube i jagody Goji https://youtu.be/A3v0RwVJbFk

 

 

Copyright © 2014.GABINET TERAPII NATURALNYCH
I DIAGNOSTYKI ORGANIZMU Pabianice.